Autóklíma

Szolgáltatások és Árak :


Klíma berendezés fertőtlenítése, tisztítása, szagtalanítása

Aki jármű vagy bármilyen klímát használ tudja, hogy egy idő után jellegzetes dohos szagot kezd árasztani. Ez a jelenség a hideg felületen jelen levő nedvesség és az azon megakadó por, kosz, baktériumok, gombák együttes romlott szaga. Ez mindenképpen egészségtelen és kellemetlen.
Ennek megszüntetésére 3 féle módszert ajánlok a pollenszűrő és környezete tisztítása / cseréje mellett.

Biocid tartalmű fertőtlenitő kezelés - 2.000 Ft
Speciális spray bejuttatása szívó oldalon. 

Habos kezelés - 4.000 Ft
Kereskedelemben nem kapható erős hatású fertőtlenitő szenny oldó hab bejuttatása az utasoldali járatokon át ami majd átmossa a járatokat, és a radiátort, majd kicsöpög a kondenzvíz elvezetőben. 

Ózon kezelés (ajánlott) - 6.000 Ft
Speciális ózon gázt (3 as kötésű oxigén) keringtetünk az utastérben és a belső keringtetésre állított és járatott klímaberendezésen 10- 15 percen keresztül. Előny, hogy az egész utastér megtisztul, kellemes eső utáni illat tapasztalható. Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő és oxidáló anyag, ami sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór, az ózon molekulák pedig a kezelés után 20 fokon kb. 10 perc alatt visszaalakulnak hagyományos oxigénné.
Ajánlatos évente 1 alkalommal alkalmazni főként ha többször utazik kutya az autóban vagy érzékenyebb felnőtt vagy gyermek.


 

A gépjármű klímarendszerének alap műszeres átvizsgálása - ingyenes

Felmérem, átbeszéljük a rendszer állapotát és az esetleges hibák megoldásának lehetőségeit. Bármilyen problémára megoldást, javaslatot, tanácsot adok.


 

Hűtőgáz és ennek megfelelő kenőolaj pótlása gyengén de működő rendszernél - 5.000 Ft

A járművek klíma rendszeréből sajnos normál módon szökik a gáz. Nyilván az idősebb jármúveknél ez a hatás erősebb lehet. Évi kb 10% elillanás megengedett, ami még a hűtő hatást csak kis mértékben rontja. Ennél nagyobb gáz szökési mértéknél feltöltés előtt a rendszert javitani kell. Ugyanakkor a kompresszor megfelelő hűtéséhez, terheléséhez a pontos gáz és olajtöltet szükséges. A gázzal együtt némi oldott olaj is elillan, ezért fontos évente ellenőriztetni a rendszert.


 

Hűtőgáz és ennek megfelelő kenőolaj betöltése üres rendszerbe vákumos nyomáspróba után - 9.000 Ft

Csak a sikeres nyomáspróba után töltünk fel rendszert környezetvédelmi és anyagi okokból.


 

Vákumolás majd Nitrogénes feltöltés egyben nyomáspróba - 4.000 Ft

A klíma belső rendszerében használt speciális kenőolaj erősen nedvszívó! Továbbá ez az olaj a nedvesség hatására később savasodást okoz ami természetesen probléma.
A Nitrogén a legszárazabb és semleges gáz, alkalmas minden gáznemű szennyeződést kiöblíteni és szárítani a rendszert.
Ajánlott hosszabb, több éves üzem után, a rendszer megbontása után, vagy a sokáig nem használt klíma újbóli üzembe helyezése esetén.
A nitrogén gáz akár több napig is maradhat a rendszerben.


 

Uv jelző adalék beadagolása - 2000 Ft

Ezen adalékot akkor ajánlatos használni, ha a gáz kisebb mértékű elillanását tapasztaljuk és tervezzük az uv lámpás tömítetlenség helyének meghatározását.
Én nem javaslom a használatát csak azért hogy legyen benne.


 

Kisebb javÍtások - szelepcsere, tömítés csere - 4.000-5.000 FtTanácsok

A klimaberendezések szervizelése az üvegház hatású gázok kezelése az alábbi kötelezően előirt vizsgarendszer után engedélyezett. Javasoljuk hogy csak a megfelelően képzett szakemberhez forduljon.
Rendelkezem és a műhely falára kifüggesztettem ezen vizsga tanúsítványát.

14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1500014.KOR

Javasoljuk a gépjármű klimaberendezés használaton kívüli időszakban is a rendszeres 3-4 hetente pár percre történő bekapcsolását, hogy a benne lévő olaj időnként átjárja az egész rendszert ápolja a tömítéseket .

 

 

 

 

 

 

 

 

Műhely címe: 2071 Páty, Fazekas Mihály u. 62.
Vállalok helyszíni munkavégzést is 5.000 Ft felárért.

 

Keressen elérhetőségeinken:

Konkoly Zoltán
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 23/343-163
Mobil: 20/955-5550

Kérjen ajánlatot most!

Ajánlatot kérek!